Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медики

Вівторок, 31 березня 2020, 15:19

Усіх медиків Львівщини перевірять на коронавірус – Собко

медики

У області планують провести масове тестування лікарів на наявність коронавірусу.

Про це сьогодні, 31 березня, під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА, керівник комісії із ліквідації надзвичайної ситуації Іван Собко.

Львівський ІТ Кластер планує надати області 20 тисяч тестів для масового тестування медиків області на наявність коронавірусу.

"Ми очікуємо від Львівського ІТ Кластеру додаткових 20 тисяч тестів, які будуть використані для проведення тестувань медиків, для соціальних працівників і тих категорій службовців і громадян, які мають найбільший ризик у своїй діяльності заразитися вірусом" – наголосив Іван Собко.

За його словами, тестування медиків допоможе виявити території та райони, у яких є найбільше хворих на коронавірус, та запровадити там додаткові карантинні заходи.

"Нам це нам дасть можливість бачити, на яких територіях, селах, селищах є, відповідно, ці позитивні тести, де люди можуть мати цей вірус, тому зможемо ще більше посилити заходи в частині дотримання ними карантинних заходів, що зменшить поширення цього вірусу серед інших людей. Це сьогодні найдієвіше" – пояснив Іван Собко. 

Нагадаємо, 30 березня на Львівщині підтвердили 6 випадків зараження коронавірусом. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

Вчора у Львові за допомогою експрес-тесту виявили коронавірус у водійки трамвая. Станом на 12:00 год сьогодні ще у двох водіїв АТП-1 з допомогою експрес-тестів виявили інфікування коронавірусом. 

Крім цього, з 30 березня у області встановили намети для сортування хворих на коронавірус за ступенем важкості захворювання ще до потрапляння в лікарню. До кінця тижня Львівська ОДА планує протестувати на коронавірус усіх мешканців області, що нещодавно повернулися з-за кордону.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.