Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай

Понеділок, 30 березня 2020, 15:00

У Львові за допомогою експрес-тесту виявили коронавірус у водійки трамвая

трамвай

Жінку відправлять додому для обсервації під контроль сімейного лікаря, трамвай зняли з маршруту. 

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сьогодні у львові почали проводити експрес-тести на коронавірус у водіїв громадського транспорту, медиків та соцпрацівників. За результатами перевірки виявили два позитивні результати.

"Важливо - це результати саме експрес-тестів. Ми почали їх масово застосовувати в комунальних установах серед працівників, що вимушено контактують з великою кількістю людей. Аналізи відправлені на ПЛР-діагностику для остаточного підтвердження" – написав Андрій Садовий. 

Перший випадок виявлено в пацієнтки 5-ї лікарні (1965 р.н.), яка 25 березня поступила з пневмонією. Всі пацієнти та лікарі, які контактували з нею, зараз обстежуються та ізольовані в приміщенні лікарні.

"Другий випадок - водійка трамваю (1970 р.н.). В неї жодних симптомів, взяли матеріал для ПЛР-тесту. Жінку відправлять додому для обсервації під контроль сімейного лікаря. Трамвай зняли з маршруту. Тестуємо всіх водіїв" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, цього тижня мешканців Львівщини планують масово перевірити на коронавірус.

Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а 26 березня у області зафіксували третій випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

23 березня в Україну з Китаю прибуло 250 000 експрес-тестів на коронавірус, а також тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції. Тоді ж у Львівській ОДА наголосили, що їх мають доставити у лікарні Львова, однак алгоритм розподілення ще напрацьовують. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.