Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай

Понеділок, 30 березня 2020, 11:50

У Львові масово перевіряють на коронавірус водіїв громадського транспорту, медиків та соцпрацівників

трамвай

Сьогодні у місті почнуть проводити експрес-тести на коронавірус, які місто закупило за кошти благодійників.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами міського голови Львова Андрія Садового від сьогодні у Львові експрес-тестами будуть тестувати на коронавірус водіїв громадського транспорту, медиків, а також соціальних працівників.

"Ми сьогодні починаємо тими експрес-тестами тестувати наших водіїв автобусів, тролейбусів та трамваїв, тих, хто працює у Нічліжці, соціальних працівників, які ходять до людей, котрі вдома. Нам важливо, щоб система працювала і ті люди, які забезпечують обслуговування, були здоровими. Звичайно, тестування мають проходити також медичні працівники, щоб ми своєчасно це виявляти.  Також ті люди, котрі обслуговують життя міста – двірники, водії тощо. Автобуси, трамваї, тролейбуси їздять, тільки приватники сачкують, повтікали" – розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час прямого ефіру на радіо "Люкс FM".

Додамо, тестування будуть проводити з допомогою експрес-тестів, які місто закупило за кошти благодійників. Сьогодні будуть тестувати водіїв трамваїв та тролейбусів, від завтра – ще водіїв АТП-1. Також від сьогодні тестуватимуть працівників соціальних служб та медиків.

Зазначимо, цього тижня Мешканців Львівщини планують масово перевірити на коронавірус.

Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а 26 березня у області зафіксували третій випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

23 березня в Україну з Китаю прибуло 250 000 експрес-тестів на коронавірус, а також тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції. Тоді ж у Львівській ОДА наголосили, що їх мають доставити у лікарні Львова, однак алгоритм розподілення ще напрацьовують. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.