Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Понеділок, 13 квітня 2020, 10:16

Безробітним українцям виплачуватимуть від 650 гривень на час карантину

Центр зайнятості

Арсен Аваков розповів, скільки будуть платити безробітним на час карантину.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

На час карантину, виплати безробітним складуть від 1800 до 8 400 грн.

"Мінімальна сума на зараз – 650 грн/міс. Але реально, з урахуванням страхового стажу та інших факторів, мінімальна виплата складе близько 1800 грн/міс. Максимум 8408 грн/міс. Скільки буде ваша сума допомоги в проміжку 1800-8400 гривень – вам нарахує за вашими даними працівник Центру зайнятості по телефону", – наголосив Арсен Аваков.

За його словами, виплати будуть нараховуватися відразу, з першого дня подачі заяви і за простішою процедурою. Заявку можна буде відправити онлайн, не виходячи з дому, після чого з людиною повинні зв'язатися по телефону.

Крім цього, пенсіонерам виплачуватимуть по 1000 грн, але не всім. Під виплати підпадають ті, у кого доходи в місяць менше 5000 грн. Додаткові 500 грн отримають люди, старше 80 років – тільки за вік. Виплати будуть проведені автоматично.

Нагадаємо, наприкінці березня уряд спростив отримання допомоги з безробіття.

Зазначимо, раніше Варіанти дізналися, що Львівський центр зайнятості під час карантину приймає документи, але не призначає держдопомогу із безробіття.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.