Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Понеділок, 13 квітня 2020, 15:43

20 нардепів з Львівщини не підтримали зміни до держбюджету-2020

нардепи з Львівщини

Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік.

Сьогодні, 13 березня, Верховна Рада прийняла законопроект про зміни до державного бюджету на 2020 рік через ситуацію з коронавірусом. "За" проголосували 249 народних депутатів.

Відтак, передбачено виділити із держбюджету 64,67 млрд грн у фонд боротьби з коронавірусом, при цьому МОЗ на програму державних гарантій медичного обслуговування покладається 15,8 млрд грн, а Міністерству соціальної політики – 10 млрд грн на виплату пенсій і надбавок до пенсій та 0,6 млрд грн на допомогу. 

Доходи бюджету зменшилися на 119,7 млрд грн або на 11% і становлять 975,8 млрд грн, а видатки збільшилися на 82,4 млрд грн або на 7% до 1 266,4 млрд грн. Граничний обсяг дефіциту зросте більш ніж утричі до 298,4 млрд грн.

Щодо фінансування окремих дотацій чи субвенцій, то найменше отримають освіта та регіональний розвиток. 

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Утрималися: Олена Кондратюк (позафракційна).

14 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла закон про Державний бюджет України на 2020 рік.

Нагадаємо, з травня в Україні планують відмінити більшість карантинних заходів. Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.