Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

священники у Львові

Понеділок, 13 квітня 2020, 17:15

Всіх священників Львова планують перевірити на коронавірус

священники у Львові

Загалом у місті планують протестувати близько 500 священників усіх християнських конфесій Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні у місті продовжили тестувати священиків: тести зробили уже 220 отцям, в усіх – результат негативний. Загалом протестувати планують близько 500 духівників усіх християнських конфесій міста.

Окрім того, мерія передала 280 тестів для медичних капеланів, які пройдуть тестування на місцях.

"Ми прийняли на рівні міста рішення, запропонували Церкві ідею, щоб священники пройшли тестування для своєї безпеки і безпеки тих людей, з якими вони контактують. Церква рада підтримала цю ініціативу. Тестування розпочали минулого тижня у п’ятницю, продовжили в суботу, сьогодні, і так будемо тестувати до кінця тижня, оскільки місто велике, і церков багато", – зазначив директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко.

Нагадаємо, станом на ранок у області зафіксували коронавірус у 124 особи та п'ять смертей.

УГКЦ на час карантину звільнила вірян від участі в недільних і святкових богослужіннях, обов'язку сповіді та причастя. Раніше через коронавірус у храмах УГКЦ запропонували слухати Служби Божі онлайн. Крім цього, на час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.