Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 17 квітня 2020, 14:00

На Львівщині зареєстрували на 4940 хворих на кір менше, ніж минулоріч

медичний заклад у Львові

За січень-березень у області зафіксували семеро випадків захворювання на кір, з них шестеро дітей.

Про це йдеться у відповіді Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України на запит Варіантів.

За перший квартал цього року (січень-березень) у Львівській області зареєстрували семеро хворих на кір, що на 99,86% або 4940 випадків менше, ніж у січні-березні 2019 року. Тоді захворіли на кір 4947 людей.

Найбільше хворих виявили у Львові – 3, а також по двоє у Жовківському та Яворівському районах області.

У першому кварталі минулого року найбільше хворих, крім Львова (1785 осіб), фіксували у Яворівському (402 осіб) та Пустомитівському (385 осіб) районах.

Шестеро із усіх хворих на кір з початку року – діти віком до 17 років, натомість у першому кварталі минулого року зафіксували 3 333 хворих дітей. Захворіло по двоє дітей у Львові, Жовківському та Яворівському районах.

Нагадаємо, з 28 грудня 2018 року до 26 вересня 2019 року на кір захворіли 6 073 мешканців Львівщини, а з 15 січня 2018 року у області офіційно зафіксували епідемію кору. 

На початку 2019 року у лікарнях Львова через кір заборонили візити у реанімацію, стаціонарні відділення, а також обмежили партнерські пологи. Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут

Додамо, ще 6 квітня Варіанти надіслали запит до департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА щодо надання інформації про кількість смертей у області, кількість хворих на туберкульоз, онкологічну патологію та кір, однак у Львівській ОДА наголосили, що вони не володіють цією інформацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.