Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарні Львова

Понеділок, 4 травня 2020, 12:58

Від завтра в Україні планують дозволити планові операції та госпіталізацію

лікарні Львова

Операції здійснюватимуть виключно після ПЛР-тестування на коронавірус.

Про це повідомляє "Українська правда".

Уряд прийняв постанову, яка дозволяє проведення певних планових операцій та госпіталізацій на території країни. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 4 травня. 

За його словами, під час карантину в Україні скасовали та заборонили планові операції і різну госпіталізацію. Але обмеження тривають близько 50 днів, і уже є необхідність проведення планових операцій зокрема за життєвими показниками. 

"Прийнято постанову уряду, що вносить зміни до постанови № 211 Кабінету Міністрів, якою були введені карантинні заходи на території країни. Після її опублікування, думаю завтра, в Україні буде  дозволено проведення певних планових операцій та госпіталізацій за життєвими показниками. Якщо вони є необхідним для зниження ризику життю та здоров'ю людини" – розповів Максим Степанов.

Міністр також повідомив, що під час проведення таких заходів особлива увага буде приділятися захисту медичних працівників від інфікування коронавірусною хворобою. 

"Щоб зменшити ризик заражень, в тому числі медичних працівників, ці операції будуть здійснюватися виключно після тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Ми вважаємо, що таким чином ми знизимо ризик зараження наших медичних працівників до нуля" – додав Максим Степанов.

Станом на сьогодні в Україні зафіксували 12331 випадок зараження коронавірусом та 303 смерть. Кількість підтверджених випадків коронавіруса на Львівщині за добу зросла на 33 – до 506. З 506 випадків інфікування коронавірусом 16 – летальні, 95 пацієнтів одужали.

Додамо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.