Зміст статті

18 травня 2020олександр ковальчук

Jonathan Livingston "Дурман" (2020)

Породільний диск комічних куплетів від місцевих мавпувальників співачки Anohni.

Карикатурний контент від фейкового колективу Jonathan Livingston на новому EP "Дурман".

Косплейна впертість гурту Jonathan Livingston у мавпуванні бароко-попової творчости співачки Anohni дійшла у своїй пародійній діяльності до логічного кінця.

Їм вже давно (після дисків "Під зеленими осокорами" та "Хто я?") радили перейти на софісті-поп або принаймні перестрибнути блохами на співи Руфуса Вайнрайта. Однак вони вперто, а нині навіть й пащекувато, несуть нісенітниці про сни, смерть, спокуси ічинавіть Біблію, тобто про те, про що вони у своїй фейковій діяльності не мають навіть щонайменшого поняття.

Безпардонне пародіювання світу співачки Anohni (а також колективу Antony and the Johnsons) ще колись прилетить їм кармою, а їхній треш, напевне, знайде у морі іншого трешу української культури, а-ля Скажене весілля, якесь саундтрекове втілення а-ля стрічки Animal Factory (2000).

Вокаліст так вже у таких муках народжує горлом з себе Anohni, що здається, ось-ось з його лона колонами полізуть на білий світ полчища жаб. Ніхто не знає навіщо тут такі пародійні нюанси (не схоже, що вони навіть самопародійні) у нанизуванні графоманської лірики: "яблуневий туман, як солодкий дурман, розливає шаман, кричить його барабан" у вершинці мук породільних, треці "Храм". Це ж навіть не так пародія на Anohni, як реінкарнація пісні В'ячеслава Добриніна "Синій туман". Ніби вони хоча б приблизно Мішель Гуревич, яка з канадських берегів ностальгує за тінями радянської естради, наприклад, на треці "Temptation" з цьогорічного альбому "Ecstasy in the Shadow of Ecstasy".

Комедійні куплети від косплейного колективу Jonathan Livingston інколи нагадують деякі аспекти рожевого мюзиклу Onna no kappa (2011) Сіндзі Імаоки про еротичну любов однієї дівчинки до каппа. Там вона наприкінці фільму мусила поміж чарівних лісових краєвидів витягнути з себе породільними потугами весь свій ментальний геморой (здоровенну каменюку), щоб оновленою та окриленою увійти у нове життя. Вона, власне, змогла, а от гурту Jonathan Livingston ніяк не вдається.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.