Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Спілка учасників АТО Брюховичі

Субота, 23 травня 2020, 16:35

Спілка учасників АТО Брюховичі підтримала створення Брюховицької ОТГ

Спілка учасників АТО Брюховичі

Сьогодні члени "Спілки учасників АТО Брюховичі" підтримали створення Брюховицької ОТГ.

Про це повідомляє Брюховицька селищна рада.

Це рішення ухвалили за результатами зустрічі членів "Спілки учасників АТО Брюховичі" з головою селищної ради Брюховичів Володимиром Доманським, депутатами сільради Андрієм Дроздовським та Євгеном Дударом, підполковником, бійцем батальйону "Айдар" Тимуром Баротовим, а також мешканцями Брюховичів, які брали участь в АТО.

Очільник громади Брюховичів ознайомив учасників АТО з ситуацією, що склалась довкола реформи децентралізації на Львівщині, виклав аргументи на користь створення Брюховицької ОТГ, а також пояснив проблеми і негативи, які постануть перед Брюховичами у випадку їхнього входження у Львівську ОТГ.

"Брюхівчани – учасники АТО об'єдналися для того, щоб спільно відстоювати свої інтереси та разом брати участь у житті селища, в якому вони живуть. Тому подальше майбутнє Брюховичів їх турбує. Для нас дуже важлива підтримка наших рішень і кроків з боку всіх представників громади. Ми чудово розуміємо, що саме від її активної позиції залежить як рішення Кабміну на створення нашого нового ОТГ, так і його успішний розвиток. Тому щиро дякую учасникам сьогоднішньої зустрічі за розуміння і підтримку. Ми маємо право на добровільне об'єднання і маємо всі необхідні умови для розвитку громади", - прокоментував Володимир Доманський результати зустрічі.

Нагадаємо, що 20 травня Володимир Доманський спільно з головами Бірківської, Домажирської, Рясне-Руської та Ясниської сільських рад звернулися до уряду щодо обґрунтування створення Брюховицької ОТГ. У звернені наголошено, що проєктована Брюховицька ОТГ готова і має всі для цього інструменти та підстави, адже індекс спроможності повністю відповідає критеріям створення об'єднаних територіальних громад, визначених на рівні уряду. Крім цього, у 2015 році Львів та смт Брюховичі підписали акт узгодження проєктної межі, яким чітко визначив межі селища.

У квітні Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на райони, однак не визначився зі створенням Новояворівського району.

У лютому мешканці Брюховичів на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

У січні Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, серед яких є смт Брюховичі, Бірківська та Рясне-Руська сільради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.