Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Лікарня швидкої допомоги

wikimapia.org

Четвер, 28 травня 2020, 16:43

З бюджету Львова виділять сім мільйонів на ПЛР-лабораторію

Лікарня швидкої допомоги

У лікарні швидкої медичної допомоги планують облаштувати нову лабораторію з діагностування Covid-19, на що виділили 7 млн грн з бюджету Львова.

Сьогодні, 28 травня, на сесії Львівської мської ради депутати внесли зміни до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова на 2020 рік. "За" проголосували 50 депутатів.

Зокрема, депутати погодили виділення 7 млн грн на облаштування ПЛР-лабораторії в лікарні швидкої медичної допомоги, а ще 4 млн грн підуть на збільшення оплати праці медсестрам лікарні швидкої.

Нагадаємо, нещодавно у Львові запрацювала четверта лабораторія, що діагностує Covid-19. До цього ПЛР-діагностику у Львові проводили три лабораторії: лабораторія обласного лабораторного центру МОЗ України на вул. Круп’ярській, лабораторія інституту епідеміології та гігієни медичного університету на вул. Зеленій, а також лабораторія Військового госпіталю.

Загалом тепер у місті проводять в середньому близько 400 ПЛР-тестів. Як заявляв раніше в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, станом на 19 травня в області проводять до 350 ПЛР-тестувань за одну добу, а у випадку роботи лабораторій на базі Центру легеневого здоров’я та на базі фтизіологічного центру, кількість тестувань у області розширять до 500 за добу.

Також з 25 травня в лікарні швидкої допомоги Львова розпочали робити високоточні тестування на антитіла до коронавірусу.

Додамо, наразі Львівщина не готова до послаблення карантину через низьку кількість тестувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.