Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Винники

Понеділок, 1 червня 2020, 12:04

Мешканці Винників вийшли на акцію за збереження свого міста

Винники

Сьогодні громадські активісти міста Винники проводять попереджувальна акцію за збереження свого міста, протестуючи проти порушення  процедури утворення Львівської ОТГ.

Ідея проведення акції виникла в соціальних мережах,  серед учасників групи "Збережемо Винники".

Акція відбувається на пішохідних переходах автомобільних доріг, на під’їздах до Винник зі сторони села Чишки (шосе Е-40), а також в районі АЗС (шосе М-09).

Сьогодні аналогічні акції за збереження громад проводять активісти Малехова і Дублян, які також вважають неправомірним їхнє включення до складу Львівської ОТГ. 

Нагадаємо, громада Винник була позбавлена на першому етапі реформи децентралізації ініціювати створення власної ОТГ, адже Винники не мають статусу районного міста.

На другому етапі реформи були проведені громадські збори, на яких громада міста висловилась за збереження міста і створення власної ОТГ. Однак думка громади не була врахована владою, яка без попердніх обговорень включила Винники до складу Львівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.