Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Кривецький

Четвер, 11 червня 2020, 09:50

Кривецький поверне ділянку на Перемишлянщині на вимогу прокуратури

Ігор Кривецький

ТОВ "Узлісся" вирішило повернути незаконно придбану ділянку на 15 га під розширення Edem Resort&Spa у селі Стрілки після заяви прокуратури.

Про це йдеться у офіційній заяві ТзОВ "Узлісся".

ТзОВ "Узлісся", кінцевим бенефіціаром якого є колишній народний депутат та основний фінансист ВО "Свобода" Ігор Кривецький, заявило, що готове повернути у власність держави земельну ділянку, площею 15 га, біля села Стрілки Перемишлянського району, яку фірма придбала у серпні 2019 року.

Зазначимо, 9 червня у прокуратурі відкрили справу щодо незаконного продажу цієї ділянки ТзОВ "Узлісся", внаслідок чого держава зазнала збитків у 7 млн грн. Зокрема, на цій ділянці розміщується проточне озеро, площею понад 9 га, та прибережна захисна смуга, які, відповідно до законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності.

"ТзОВ "Узлісся" в 2019 році придбало земельну ділянку в с. Стрілки Перемишлянського районуі, за яку оплатили суму в розмірі 7 231 071 гривень до державного бюджету України. Згодом підприємством було проведено інвентаризацію, в ході якої виявлено помилку, що була допущена службовцями Державного водного агентства.

У результаті, з метою дотримання законодавчо встановлених норм та недопущення жодних порушень зі сторони підприємства, ми прийняли рішення виправити вказану помилку. Земельна ділянка під водним дзеркалом та водне дзеркало повернеться у власність держави, а ТзОВ "Узлісся" повертається до договірних відносин" – йдеться у заяві ТзОВ "Узлісся".

Зазначимо, також станом на листопад 2019 року, Ігор Кривецький офіційно переписав на свої фірми 65,5 га землі для атовців в селі Стрілки. Як раніше повідомляли "Наші гроші. Львів", ці ділянки були утворені з паїв, площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.

У цьому селі є відпочинковий комплекс Edem Resort&Spa, що належить ТОВ "Узлісся" Кривецького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.