Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Маркіян Мальський

Вівторок, 9 червня 2020, 19:57

Прокуратура зацікавилася Мальським через продаж землі фірмі Кривецького

Маркіян Мальський

Екс-голові Львівської ОДА Маркіяну Мальському вручили підозру у службовій недбалості через продаж землі ТОВ "Узлісся".

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, 9 червня, прокурорка підписала повідомлення про підозру колишньому голові Львівської ОДА у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, зокрема, збитки у 7 млн грн.

Йдеться про Маркіяна Мальського, який 8 серпня 2019 року підписав розпорядження 844/0/5-19 про продаж земельної ділянки, площею 15га, біля села Стрілки Перемишлянського району ТОВ "Узлісся", кінцевим бенефіціаром якого є колишній народний депутат та основний фінансист ВО "Свобода" Ігор Кривецький.

"Минулоріч посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту с. Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн" – написала Ірина Діденко.

За її словами, на цій ділянці розміщується проточне озеро, площею понад 9 га, та прибережна захисна смуга, які, відповідно до законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності.

"Готуємо позов до суду щодо повернення землі та озера у власність держави" – додала Ірина Діденко.

Зазначимо, також, станом на листопад 2019 року, Ігор Кривецький офіційно переписав на свої фірми 65,5 га землі для атовців в селі Стрілки. Як раніше повідомляли "Наші гроші. Львів", ці ділянки були утворені з паїв, площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.

У цьому селі є відпочинковий у Edem Resort&Spa, що належить ТОВ "Узлісся" Кривецького.

Додамо, Маркіян Мальський очолював Львівську ОДА з 6 липня до 27 грудня 2019 року. До свого призначення Мальський з жовтня 2016 року працював почесним консулом Австрійської Республіки у Львові. Також він був адвокатом АО Arzinger.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.