Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 11 червня 2020, 15:00

У Львові ІФА-тестування проводять десять лабораторій

коронавірус

10 лабораторій міста роблять високоточні тестування на антитіла до коронавірусу.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні у місті 10 лабораторій роблять високоточні тестування на антитіла до коронавірусу. З них 5 лабораторій є міськими, а ще 5 – приватними.

"Масове тестування людей – це стратегія, яку ми вибрали на початку карантину і не будемо від неї відмовлятись. Саме тому у Львові 5 міських і 5 приватних лабораторій додатково проводять ІФА-тестування. Таким чином можемо визначати людей, які вже перехворіли на коронавірус і мають антитіла", — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, з початку червня у Львові запрацювала нова лаботаторія із ПЛР-тестування, яку відкрили на базі Держпродспоживслужби.

Раніше у Львові запрацювала четверта лабораторія, що діагностує Covid-19. До цього ПЛР-діагностику у Львові проводили три лабораторії: лабораторія обласного лабораторного центру МОЗ України на вул. Круп’ярській, лабораторія інституту епідеміології та гігієни медичного університету на вул. Зеленій, а також лабораторія Військового госпіталю.

Як заявляв в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, станом на 19 травня в області проводять до 350 ПЛР-тестувань за одну добу, а у випадку роботи лабораторій на базі Центру легеневого здоров’я та на базі фтизіологічного центру, кількість тестувань у області розширять до 500 за добу.

Також з 25 травня в лікарні швидкої допомоги Львова розпочали робити високоточні тестування на антитіла до коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.