Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вілла на вул. Коновальця, 110

Фб Москаленка

П'ятниця, 12 червня 2020, 10:46

Дружина Дубневича пошкодила віллу на Коновальця

вілла на вул. Коновальця, 110

Наталія Дубневич самовільно розпочала реконструкцію історичної вілли на вул. Коновальця, 110.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Наталія Дубневич, дружина народного депутата Ярослава Дубневича, розпочала реконструкцію горища у будинку – пам'ятці архітектури Львова, віллі на вул. Коновальця, 110. Ще 9 червня Франківська районна адміністрація видала їй акт-попередження про самовільне будівництво.

За словами Москаленка, у неї документи на будь-які роботи на цьому об’єкті, тому районна адмінстрація вже надала припис про зупинення робіт, а ДАБІ здійнить позачергове обстеження.

"От саме через такі випадки я вважаю і треба підвищувати штрафи за руйнування пам’яток або історично цінних будівель у 100 разів. Черговий "геній" чергового "геніального архітектора" – розібрати історичну віллу на Коновальця, 110. Кілька людей мені вже написали хто саме за цим стоїть –відповідь у документі, хто проводить дані роботи" – написав Андрій Москаленко.

Зазначимо, будинки на вул. Коновальця, 110 і 108 – вілли-близнюки родини Равських і Садловських, збудовані в 1906-1907 роках у стилі сецесії за проектом Казімежа Равського. Над вікнами чільних фасадів вмонтовано по парі керамічних вставок з орнаментом.

Додамо, Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах-2019 у 120 виборчому окрузі Львова.  У жовтні ВРУ прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича, який є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.