Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

авіаперевезення

П'ятниця, 12 червня 2020, 13:16

З 15 червня Україна відновлює міжнародне авіасполучення

авіаперевезення

Уряд відкрив пункти пропуску в аеропортах і дозволив в’їзд іноземцям.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Сьогодні, 12 червня, Кабінет міністрів на засіданні прийняв рішення про відновлення роботи пунктів пропуску та пунктів контролю в аеропортах, а також дозволив в’їзд для іноземців з країн, де немає значного поширення Covid-19.

"Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням Covid-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення", – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, таке рішення є очікуваним та невід’ємно пов’язаним із відновленням міжнародного регулярного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня.

"Прерогатива у відкритті кордонів залишатиметься для країн з розвиненим туристичним напрямом і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека та захист наших громадян залишаються в пріоритеті", – пояснив Владислав Криклій.

Нагадаємо,  з 5 червня відновлюється внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня – міжнародне. Аеропорт "Львів" готується до відновлення роботи з 15 червня та вводить нові правила епідеміологічної безпеки для пасажирів.

Уряд вирішив закрити усі аеропорти, окрім "Борисполя" через коронавірус з 24 березня, тоді ж Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.