Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

П'ятниця, 26 червня 2020, 15:53

Діти забрали у Вакарчука депутатський мандат

Святослав Вакарчук

Партія Голос позбавила Святослава Вакарчука депутатських повноважень.

Про це повідомив вже екс-народний депутат з Львівщини, соліст гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні з'їзд партії Голос позбавив мене депутатських повноважень. Я дякую делегатам з'їзду за повагу до мого рішення. Залишаюсь активним членом партії Голос. Буду допомагати всім, чим зможу і там, де буду корисним" – написав Святослав Вакарчук.

Зазначимо, 11 червня Святослав Вакарчук заявив про складання мандату нардепа. Нардепи не проголосували за його відставку, тому 19 червня Вакарчук вийшов із фракції Голос, щоб позбутися депутатських повноважень.

Вакарчук пройшов у парламент на виборах у 2019 році у складі партії Голос як її лідер. Він заявив про створення Голосу у травні 2019 року. Вакарчук став нардепом вдруге. Зокрема, на позачергових парламентських виборах 2007 року він був обраний до Верховної Ради за списками блоку Наша Україна – Народна самооборона, однак у вересні 2008 року він подав заяву про складання депутатських повноважень.

Додамо, у березні цього року з'їзд партії обрав нового керівника – Кіру Рудик, яка у червні заявила про участь Голосу в місцевих виборах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.