Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

П'ятниця, 3 липня 2020, 14:30

Козицький пригрозив Садовому прокуратурою через порушення карантинних заходів

Максим Козицький

Максим Козицький звернувся в прокуратуру через необ'єктивне послаблення карантину у Львові.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький направив звернення до мера Львова Андрія Садового з проханням закрити заклади громадського харчування, фітнес-центри та місця, де проводяться масові заходи, діяльність яких не відповідає постанові уряду щодо карантинного режиму.

"Доводжу до Вашого відома, що рішення про послаблення карантинних заходів приймається на підставі подання головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації. Проте, подання на послаблення карантинних заходів, тим більше послаблення заходів у місті Львові, не було", – йдеться у тексті звернення.

За словами Козицького, 24 червня Львівська міська комісія ТЕБ і НС, порушуючи постанову уряду, дозволила роботу закладам громадського харчування, фітнес-центрам та спортивним залам з кількістю відвідувачів до 10 осіб.

Відтак, облдержадміністрація скерувала звернення в прокуратуру через безпідставне послаблення карантину у місті.

"З врахуванням епідемічної ситуації у регіоні, зокрема й у м.Львові, вважаємо передчасними та безпідставними вищевказані послаблення карантинних заходів, у зв’язку з чим, облдержадміністрацією скеровано відповідні звернення в прокуратуру Львівської області та головне управління національної поліції у Львівській області", – повідомляється у тексті.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 7 липня карантин через складну ситуацію із коронавірусом, однак, з 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів, а з 26 червня Укрзалізниця відновила залізничне сполучення зі Львовом.

Додамо, наприкінці червня Максим Козицький заявив, що через спалах коронавірусу у Львові не можуть послабити карантин на території області.

Згодом, у місті обмежили роботу закладів громадського харчування після 22.00 год, а з 2 липня у місті заборонили роботу нічних розважальних закладів через складну ситуацію із коронавірусом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.