Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 1 липня 2020, 09:50

На Львівщині карантин продовжили ще на один тиждень

коронавірус

Карантин у області продовжили до 7 липня через складну ситуацію з коронавірусом.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 30 червня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій продовжила карантин у Львівській області до 7 липня через складну ситуацію із захворюванням на Covid-19.

"Ми не можемо послаблювати карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150-240 людей, коли відсоток завантаженості лікарень стрімко наближається по критичної познаки, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, важчий, порівняно з початком пандемії. Львівщина серед лідерів за кількістю складених протоколів про порушення карантину" – написав Максим Козицький.

За його словами, завантаженість ліжок у лікарнях, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим коронавірусом, складає 44,4% від загальної кількості (при нормі менше ніж 50%), а середня кількість ПЛР-тестувань протягом останніх семи днів складає 87,2 на 100 тисяч населення (при нормі більш ніж 24).

Однак коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 становить 19% при нормі менш як 11%, а показник динаміки зростання випадків інфікування становить 24,9% при нормі менш як 11%.

Відтак, до 7 липня залишаються забороненими: перебування в громадських місцях без масок, робота дитячих садочків та шкіл, перебувати на вулиці без документів, проведення масових заходів з більше, ніж 10 осіб, діяльність заладів відпочинку і дитячих таборів.

Також заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, кількість пасажирів не може перевищує кількість місць для сидіння.

Нагадаємо, раніше обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 30 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом, однак дозволила пасажирські перевезення. Відтак, з 26 червня Укрзалізниця відновила залізничне сполучення зі Львовом, курсуватимуть пасажирські поїзди.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю. А з 10 червня відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.