Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Трускавець

Четвер, 30 липня 2020, 16:34

У Трускавці піднімають ціну на питну воду Нафтуся

Трускавець

З серпня ціна за 1 літр "Нафтусі" та інших трускавецьких мінеральних вод зростає майже втричі, з 8,80 грн до 24 грн.

Про це повідомила прес-служба Трускавецької міської ради.

Нові власники ТзОВ "Трускавецькі лікувальні води", яке володіє спеціальним дозволом на видобування мінеральних вод та розсолів для забезпечення потреб оздоровчих закладів курорту, надіслали листи керівникам санаторіїв про підняття ціни на мінеральні води з 1 серпня.

Зокрема, ціна за 1 літр "Нафтусі" та інших трускавецьких мінеральних вод зростає майже втричі, з 8,80 грн до 24 грн.

Натомість міськрада Трускавця наголосила, що різке підняття ціни на трускавецькі лікувальні води є передчасним та поспішним рішенням.

"Ми не маємо права і не хочемо втручатися в роботу приватного підприємства, особливо в питанні ціноутворення. Але беручи до уваги важливість «Нафтусі» для курорту, ми не можемо стояти осторонь. Трускавець – це в першу чергу бальнеологічний курорт, місто цілющої "Нафтусі", і ми не можемо дозволити експериментів над санаторіями та відпочивальниками. Бачимо, що пандемія нашкодила курортам, нашкодила туристичній сфері. Відпочивальники не готові витрачати стільки коштів на лікування, як це було до того, а додаткове підняття ціни на мінводи може привести до повного провалу цього сезону" – наголосив міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

За його словами, також він підготував звернення до Антимонопольного комітету.

Нагадаємо, у червні в Трускавці ввели оплату за споживання у бюветі мінеральних вод, а у лютому цього року Кульчинський скерував листа до Антимонопольного комітету щодо перевірки діяльності  ТОВ "Трускавецькі лікувальні води", яке має дозвіл на видобування "Нафтусі".

Раніше ПрАТ "Трускавецькурорт" продав ТОВ "Трускавецькі лікувальні води" мешканцям Києва та області.

Додамо, минулоріч у місті планували зробити питну воду "Нафтуся" платною для туристів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.