Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

СІЗО у Львові

Четвер, 6 серпня 2020, 12:46

СІЗО у Львові виставлять на аукціон

СІЗО у Львові

Міністерство юстиції анонсувало розпродаж слідчих ізоляторів у Львові, Києві та Одесі

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні на брифінгу міністр юстиції Денис Малюська, Міністерство юстиції планує продати слідчі ізолятори у Києві, Львові та Одесі.

За його словами, ці СІЗО більше не можуть виконувати свої функції, а станом на сьогодні велика частина в'язниць України перебуває у замороженому стані, їх не використовують. 

"У нас є 20 слідчих ізоляторів, які розташовані в центрі міст. Мова йде і про Київ, і про Львів, і про Одесу та Івано-Франківськ. Всі ці слідчі ізолятори є застарілими. Усі вони не можуть виконувати свої функції. Нам немає сенсу утримувати ці установи у центрі міст", – наголосив Денис Малюська.

Також він додав, що слідчі ізолятори хочуть почати будувати за межами міст.

У себе на сторінці у Фейсбуці міністр описав, як, відповідно до планів Мін'юсту, виглядатиме "великий розпродаж в'язниць". Також протягом найближчих декількох тижнів Мін'юст продовжить представляти перші лоти і забезпечувати можливість їх огляду потенційними покупцями, а про дати безпосередньо аукціонів повідомлятиме окремо.

Нагадаємо, у травні Денис Малюська відвідав Львівський слідчий ізолятор під час візиту на Львівщину, а у грудні 2019 роук він заявив, що в Україні з'являться приватні СІЗО.

Додамо, ще у 2017 році Міністерство юстиції оголосило конкурс з інвестиційного продажу Львівського СІЗО. Згідно з умовами конкурсу, інвестор побудує новий слідчий ізолятор за межами міста, отримавши натомість приміщення старого СІЗО. 

Того ж року депутати Львівської міської ради підготували звернення до уряду щодо передачі будівлі Львівського СІЗО у комунальну власність міста, а у 2018 році будівлю слідчого ізолятора на вул. Городоцькій у Львові планували перетворити на музей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.