Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб Максима Козицького

П'ятниця, 7 серпня 2020, 14:14

П'ять радників Козицького скачуть в область вісниками Апокаліпсису

Максим Козицький

Максим Козицький обрав собі п'ять радників, які дотичні до його колишнього бізнесу, або працювали чи працюють на його батька Зіновія Козицького.

Про це йдеться у відповіді Львівської обласної державної адміністрації на запит Варіантів.

Станом на сьогодні, 7 серпня, у голови Львівської ОДА Максима Козицького працює п'ять радників: один штатний та четверо позаштатних.

Зокрема, радником патронатної служби апарату облдержадміністрації призначили Ірину Бутинець, яка перед цим працювала у групі компаній Зеновія Козицького, батька голови Львівської ОДА, ТзОВ "Західнадрасервіс", що займається розвідкою, бурінням та видобутком нафти і природнього газу на території Західної України, а також була перекладачкою у фірмах Максима Козицького ТзОВ "Карпатський вітер" та ТОВ "Еко-Оптіма".

До її посадових обов'язків належить:

- участь у підготовці інформаційно-аналітичних документів голові ОДА (службових і доповідних записок, проектів доповідей, тез, виступів тощо);

- участь у підготовці матеріалів для проведення нарад, прес-конференцій, брифінгів, зустрічей голови ОДА;

- забезпечення вирішення всіх організаційних питань, пов'язаних з участю голови ОДА у заходах, що проводяться органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями;

- здійснення супроводження голови ОДА у робочих поїздках та підготовка відповідних документів;

- забезпечення інформаційних зв'язків голови ОДА з громадськістю, органами державної влади, підприємствами, установами та організаціями, ЗМІ;

- участь у підготовці відповідей на запити ЗМІ.

Натомість позаштатними радниками Козицького є четверо осіб. Їхніми основними завданнями є подання голові облдержадміністрації пропозицій щодо формування і реалізації державної політики у відповідній галузі. Це

- Юрій Кміть – радник з питань транскордонного співробітництва.

Кміть – юрист, член Національної спілки журналістів України, директор українсько-польської правничої спілки "Лексія Консалт, займається  громадською діяльністю у Інституті транскордонної співпраці та євроінтеграції. 

Йому також належить ще 12 компаній: "Сіті сек'юріті Україна", "Імперія зв'язку", "Приват Галбуд", ''Західний інформаційний фронт'', "Фрітайм Україна", "Інститут міжнародного права та євроінтеграції" (Львів), "Самбір подолянка", "Будівельник-Воб", "Кім", "Агенство розвитку Прикарпаття", "Фрітайм Україна", "Інститут міжнародного права та євроінтеграції", "Агенція регіонального розвитку та транскордонного співробітництва Мостищини", "Польсько-українська адвокатська фірма "Вітковський, Цесаж та партнери".

- Богдан Матолич – радник з питань соціальної політики, екології та будівництва.

Матолич працював першим заступником голови Львівської ОДА Михайла Костюка (2011-2013 рр.), був міським головою Трускавця (1998-2001 рр.), брат депутата Верховної Ради УРСР 8-9-го скликань Романа Матолича. У вересні 2005 року Богдана Матолича призначили в.о. начальника Державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області, а зараз він працює директором Інституту транскордонного співробітництва та європейської інтеграції. У 2012 році Варіанти поспілкувалися із Богданом Матоличем.

- Андрій Матолич – облдержадміністрація не назвала сферу його діяльності.

Він є сином Богдана Матолича, у 2018 році отримав свідоцтво адвоката, а також – засновник компаній "Галицька інвестиційна група" (2018 р., станом на сьогодні власником компанії є Зіновій Козицький), "Науково-виробниче підприємство "Новітні наукові технології" (2018 р.), "Науково-виробниче підприємство "Грімма" (2016 р.), "Енергопарк "Яворів"  (станом на сьогодні власником компанії є Зіновій Козицький).

Тарас Федак – радник з питань соціально-економічного розвитку.

Федак, у 2002-2006 рр. обіймав посаду заступника голови Львівської облради, був головою постійної комісії з питань інвестиційної та регуляторної політики, ПЕК, енергоефективності і розвитку підприємництва, у 2015 році був заступником гендиректора ТОВ "Прикарпатська енергетична компанія", яка зараз належить Зіновію Козицькому.

На місцевих виборах у 2015 році балотувався до Львівської облради 7 скликання від Блоку Петра Порошенка у окрузі №15 (Шевченківський район Львова), але не пройшов.

Нагадаємо, 6 лютого 2019 року президент Володимир Зеленський у Червонограді офіційно представив нового голову Львівської ОДА Максима Козицького, який до свого призначення був директором низки компаній, зокрема, й ТОВ "Еко-Оптіма", які працюють у галузі зеленої енергетики.

У 2019 році Козицький задекларував 2,4 млн грн доходу, 1,6 млн грн готівки та компанії у сфері зеленої енергетики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.