Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Фб Ростислава Тістика

Вівторок, 25 серпня 2020, 16:15

Нардеп Тістик підтримав отримання кредиту для будівництва об'їзної дороги Львова

Ростислав Тістик

Верховна Рада Україна схвалила фінансову угоду з ЄІБ на 500 млн євро для будівництва доріг в Україні.

Сьогодні, 25 серпня, Верховна Рада схвалила законопроекти №0055 та №0056, що ратифіковують фінансові угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком з метою будівництва доріг. 

Відповідно до ратифікованих у парламенті угод, передбачено отримання кредиту у розмірі 500 млн євро на будівництво доріг в Україні.

Зокрема, для Львівщини це дуже важливо, оскільки 80 млн євро передбачено на будівництво північної об'їзної Львова.

За словами народного депутата Ростислава Тістика, що довший час активно сприяв реалізації проекту об'їзної дороги навколо Львова, рішення про будівництво дороги, для багатьох громад суттєво посилить економічну спроможність та інвестиційну привабливість.

"За кошти позики Європейського банку відбудеться капітальний ремонт автошляху Київ-Одеса і будівництво північної об’їзної Львова. Для України це означає збільшення міжнародного трафіку. А для Львівщини – підвищення інвестиційної привабливості, насамперед, нинішніх Жовківського, Кам'янка-Бузького та Яворівського районів. А також розвиток, збільшення робочих місць і кращий рівень життя для людей. Впродовж цілого року реалізації повноважень нардепа, я переконував колег про якнайшвидший розгляд законопроектів №0055 та №0056" – зазначив Ростислав Тістик.

Кредити надаються на доступних умовах: період погашення 25 років, пільговий період чотири та три роки відповідно, процентні ставки 0.442% та 0.628%, погашення заборгованості та виплата відсотків – кожні шість місяців після пільгового періоду.

Зазначимо, що відповідно до фінансування двох проектів "Розвиток трансєвропейської транспортної мережі" та "Транспортний зв'язок в Україні – Фаза І" терміном на 25 та 15 років – Європейський інвестиційний банк надає Україні кредити – у сумі 450 млн євро та 50 млн євро.

Для Львівщини підтримка цих угод стала рекордною щодо залучення коштів та будівництва трансєвропейської мережі доріг.

Зазначимо, на початку листопада 2019 року уряд ухвалив рішення про залучення 450 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на будівництво північної частини об'їзної дороги Львова. На будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона має мати чотири смуги руху.

Роботи стартують у 2021 році.

Нагадаємо, у квітні цього року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити приватні землі у Жовківському, Кам'янка-Буському та Яворівському районах для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.