Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

виїзд зі Львова

Середа, 15 квітня 2020, 15:25

Навколо Львова збудують транзитне кільце для вантажівок

виїзд зі Львова

Кільце планують облаштувати на відстані 20-40 км від Львова для перенаправлення вантажівок в обхід міста.

Про це повідомляє прес-служба Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Між основними державними дорогами на відстані 20-40 км від Львова планують облаштувати транзитне кільце для вантажного транспорту, що має перенаправити значну частину транзитних потоків в обхід Львова без заїзду на існуючу об’їзну дорогу.

"Навколо Львова проходить дорога Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, на сьогодні ми маємо капітальні вкладення в цю дорогу. Плануємо цього року відкрити ділянку для проїзду від Миколаєва до Городка. В рамках проекту забезпечена ще одна дорога Львів – Пустомити –  Меденичі, думаю 1 червня завершимо роботи. Відтак, з цього року це дозволить вантажному та іншому транспорту об’їжджати по цій дорозі, щоб добратись до інших магістральних доріг, які сполучають західний кордон.

Останній шар будемо стелити на ділянці від Миколаєва до Городка, тут на ділянці, де пересікаються дороги М-13 та Т- 14-25 буде запроектоване велике кільце, яке забезпечить проходження автомобільного транспорту саме на перехресті цих двох доріг" – наголосив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза

За його словами, будівництво транзитного кільця здійснюється за кошти державного бюджету та дозволить вантажівкам з боку Закарпатської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей скоротити шлях до міжнародних пунктів пропуску в обхід Львова.

Крім цього, сьогодні на завершенні є проект будівництва північного об’їзду Львова, роботи стартують у 2021 році.

Нагадаємо, раніше в Укравтодорі повідомляли, що будівництво північної об’їзної дороги Львова стартує ще цього року. Також Укравтодор побудує швидкісні дороги між обласними центрами Західної України.

У листопаді 2019 року Україна отримала кредит у 900 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова. А на початку листопада уряд ухвалив рішення про залучення 450 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на будівництво автомобільних доріг в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.