Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Четвер, 3 вересня 2020, 12:31

Садовий просить у Шмигаля кошти на антисептики для львівських школярів

школа у Львові

Андрій Садовий звернувся до уряду з проханням виділити 21 млн грн на закупівлю засобів захисту для шкіл і садків міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий скерував листа до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з проханням виділити з державного Фонду боротьби з Covid-19 21 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів для закладів освіти Львова.

"Для організації безпеки працівників, учнів та вихованців закладів освіти м. Львова, з міського бюджету було додатково виділено кошти в сумі 15 033,100 тис грн. Однак, провівши розрахунки на вересень-грудень 2020 року для закупівлі дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту, закладам освіти м. Львова необхідно додатково 21 897,100 тис грн" – йдеться у листі.

Також у документі наголошується, що Львів ще не отримав жодних коштів з державного Фонду боротьби з Covid-19, який був створений для фінансування додаткових видатків на охорону здоров’я та соціальних видатків, безпосередньо пов’язаних із епідемією коронавірусу.

Зазначимо, раніше у Міністерстві освіти і науки заявляли, що не будуть забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, це завдання поклали на місцеву владу. Саме тому у серпні з бюджету Львова виділили 9,5 млн грн на закупівлю для шкіл дезінфекторів, приладів для вимірювання температури і масок.

Однак 1 вересня Денис Шмигаль зазначив, що з держбюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцева влада можуть купувати засоби індивідуального захисту для шкіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.