Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Вівторок, 1 вересня 2020, 10:33

Шмигаль дозволив регіонам закупляти антисептики для шкіл із освітньої субвенції

школа у Львові

З держбюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцева влада можуть купувати засоби індивідуального захисту для шкіл.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні в ефірі програми "Сніданок з 1+1" прем’єр-міністр Денис Шмигаль, з державного бюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцеві органи влади можуть здійснювати закупівлю засобів індивідуального захисту, антисептиків тощо.

"Якщо таких коштів не вистачатиме, Кабмін готовий виділити їх додатково або зробити перерозподіл за заявою відповідних власників таких навчальних закладів. Власниками закладів є місцеві органи самоврядування і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надалі", – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, також продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно.

Зазначимо, раніше у Міністерстві освіти і науки заявляли, що не будуть забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, це завдання поклали на місцеву владу. З бюджету Львлова виділили 9,5 млн грн на закупівлю для шкіл дезінфекторів, приладів для вимірювання температури і масок.

Нагадаємо, в Україні змінили карантинні вимоги для навчання в школах. Ще раніше у МОЗ заявляли, що планують затвердити норму щодо проведення уроків викладачами в школах помаранчевої зони у захисних щитках, а учням 4-9 класів дозволили проходити медогляди.

Також вчора міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що рішення про змішану форму навчання приймається на рівні адміністрації навчального закладу. Лише у "червоній зоні" загрози поширення коронавірусу навчання відбуватиметься дистанційно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.