Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

Четвер, 3 вересня 2020, 15:11

Прибиральникам львівських шкіл планують на 50% збільшити зарплату

школа у Львові

Виконком вирішив збільшити зарплату прибиральникам освітніх закладів Львова через Covid-19.

Сьогодні, 3 вересня, під час виконавчого комітету Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий доручив на 50% збільшити зарплату прибиральникам львівських закладів освіти.

За його словами, через коронавірус та карантинні заходи у школах і дитячих садочках міста у прибиральників збільшилося навантаження. 

"Кожна школа, кожен садочок потребує більш посиленої роботи по системній дезінфекції. І це не замінює прибирання, яке відбувається в кожному навчальному закладі. Люди, які це роблять, – прибиральники мають працювати з подвійною силою. Думаю, було б доцільно знайти можливість виділили додаткові кошти і хоча б на 50% збільшити прибиральникам зарплату. Вони мають мати компенсацію за свої зусилля. Це орієнтовно близько 8 млн грн, які нам треба знайти на виплати до кінця цього року, але коли мова про безпеку, то тут економити не потрібно", – наголосив Андрій Садовий.

Зазначимо, вчора Андрій Садовий звернувся до уряду з проханням виділити 21 млн грн на закупівлю засобів захисту для шкіл і садків міста, а раніше у Міністерстві освіти і науки заявляли, що не будуть забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, це завдання поклали на місцеву владу.

Саме тому у серпні з бюджету Львова виділили 9,5 млн грн на закупівлю для шкіл дезінфекторів, приладів для вимірювання температури і масок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.