Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коронавірус

Середа, 16 вересня 2020, 16:59

Кабмін оновив умови щодо поділу країни на зони карантину

коронавірус

Уряд змінив критерії до введення червоних зон та діяльності у них шкіл і дитячих садочків.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 16 вересня, на своєму засіданні Кабінет міністрів змінив умови поділу регіонів на зони карантину.

Зокрема, відтепер рішення про червону зону карантину будуть приймати Державна комісія ТЕБ і НС спільно з регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Спільне рішення буде прийматися в разі завантаженості більше 75% ліжок в лікарнях протягом 5 днів поспіль, перевищення середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 14 днів більше, ніж в 5 разів.

Посилення карантину в червоних зонах також визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, найвищий рівень обмеження буде вводитися, якщо захворюваність в регіоні більш ніж у 5 разів перевищує середній по Україні.

Згідно із новими критеріями, заборонятиметься відвідування закладів освіти у всіх зонах у разі, коли на самоізоляцію відправлено більше ніж 50% класів. Також рішення про закриття шкіл в червоній зоні буде прийматись державною та регіональною комісією спільно.

Щодо помаранчевої зони, то виключається норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповненості 50% сидячих місць.

Нагадаємо, з 14 вересня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини червоний, помаранчевий і жовтий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19.

З серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.