Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

"Дія"

Четвер, 24 вересня 2020, 17:30

Додаток Дія поширили на електронне свідоцтво про народження

"Дія"

У мобільному додатку "Дія" з'явиться електронне свідоцтво про народження дітей.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Вчора, 23 вересня, Кабінет міністрів схвалив постанову, згідно з якою впроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей віком до 14 років.

"Раніше свідоцтво про народження було лише в паперовому вигляді. Відтепер документ також відображатиметься в мобільному застосунку "Дія" в обох батьків", – пояснив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, разом зі свідоцтвом також відображатиметься і актуальна прописка дитини. Відтепер електронне свідоцтво про народження має таку ж юридичну силу, що й паперове.

"Ухвалена постанова визначає порядок замовлення, формування, пред'явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також постановою визначено можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій", – йдеться у повідомленні.

Крім цього, Мінцифри скоро запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному застосунку "Дія".

Нагадаємо, наприкінці липня Нацбанк дозволив небанківським установам ідентифікувати клієнтів через цифрові документи із мобільного застосунку "Дія".

Додамо, з лютого цього року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". Також у грудні 2019 року уряд повідомляв, що запровадить електронні студентські, якими можна буде користуватись через мобільний додаток. 

Крім цього, з квітня паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.