Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Вівторок, 13 жовтня 2020, 17:01

Карантин в Україні продовжили до початку 2021 року

карантин у Львові

Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до кінця 2020 року.

Сьогодні, 13 жовтня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня 2020 року.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, карантин продовжили через те, що він є це найдієвішим механізмом для запобігання поширення коронавірусу.

Система поділу України на карантинні зони, яка запрацювавала з початку серпня і згідно із якою регіони країни поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону, залишиться, проте у постанову внесуть зміни – обмежать кількість учасників масових заходів. 

Шмигаль пояснив, що в зеленій карантинній зоні на масових заходах зможуть перебувати не більше 50 осіб, у жовтій зоні – не більше 30 осіб, у помаранчевій – не більше 20 осіб.

Також дозволять проведення спорзаходів, але без глядачів. Винятками є міжнародні змагання за окремим погодженням із МОЗ.

Нагадаємо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті. З 12 жовтня за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС жоден район Львівської області не потрапив до червоної зони.

Додамо, карантин в Україні вперше запровадили з 12 березня, потім його продовжили до 31 жовтня.

Станом на сьогодні в Україні зафіксували 270 587 випадків зараження коронавірусом та 5 122 смерті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.