Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Трускавець

СБУ

Середа, 21 жовтня 2020, 13:44

СБУ розслідує знищення інженерних споруд та забруднення родовищ Трускавця

Трускавець

Інженерні споруди Трускавецького басейну мінеральних вод були у аварійному стані.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 20 жовтня, спецслужби встановили, що через бездіяльність бізнесменів понад 20 інженерних споруд Трускавецького басейну мінеральних вод були у аварійному стані.

"Зловмисники свідомо порушували порядок використання і охорони надр, що призвело до забруднення родовищ і створило екологічну небезпеку в регіоні. Експлуатацію низки цілющих свердловин типу "Нафтуся" було припинено. За висновками профільних експертів, така діяльність могла призвести до знищення статусу Трускавця, як всесвітньовідомого курорту" – наголосили у СБУ.

Наразі правоохоронці перевіряють інформація про причетність до нищення інженерних споруд Трускавця посадовців Трускавецької міськради та інших державних структур. За даними слідства, чиновники вносили неправдиві дані до звітних документів щодо користування надрами та занижували обсяги спеціального водокористування, що могло завдати збитки місцевому бюджету на 500 тисяч гривень щорічно.

"Правоохоронці провели виїмку документів у міській раді Трускавця, Львівській геологорозвідувальній експедиції, Басейновому управлінні водних ресурсів та Державному агенстві водних ресурсів. Їх попередній аналіз свідчить, що кінцевим власником комерційних структур, що експлуатували свердловини, є народний депутат однієї з політичних партій. Вилучена документація буде додана до матеріалів справи" – йдеться у повідомленні.

Триває досудове слідство за ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у червні в Трускавці ввели оплату за споживання у бюветі мінеральних вод, а у лютому цього року мер Трускавця Андрій Кульчинський скерував листа до Антимонопольного комітету щодо перевірки діяльності  ТОВ "Трускавецькі лікувальні води", яке має дозвіл на видобування "Нафтусі".

Раніше ПрАТ "Трускавецькурорт" продав ТОВ "Трускавецькі лікувальні води" мешканцям Києва та області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.