Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан біля Оперного театру

Середа, 21 жовтня 2020, 16:35

Сухий фонтан біля Оперного театру відкриють до виборів

фонтан біля Оперного театру

До кінця цього тижня у місті запрацює "сухий" фонтан на проспекті Свободи.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі радіо "Люкс ФМ", наразі тривають завершальні роботи з облаштування площі перед Львівським оперним театром, а "сухий" фонтан запрацює цього тижня.

"Площа біля фонтану вже повністю замощена, але ще триватимуть роботи із замощення алеї до пам’ятника Шевченку... Завтра-післязавтра фонтан вже буде милувати львів'ян своєю красою" – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року виконком Львівської міської ради погодив розробку проектної документації на встановлення сухого фонтану на проспекті Свободи. Тоді у міськраді показали візуалізацію проекту: на "стометрівці" встановлять лавочки з розетками для зарядки ноутбуків і телефонів, а також тут з'явлиться безкоштовний wi-fi.

Вартість проекту становить 1,5 млн доларів, його фінансує благодійний фонд "Сокар-Благо", який ще у 2016 році запропонував міськраді власним коштом збудувати перед лвівською оперою "сухий" фонтан (без чаші). Однак у березні цього року Львівська міськрада замовила за 4,5 млн грн прокладання мереж для "сухого" фонтану.

Натомість роботи із демонтажу існуючого фонтану, який тут облаштували у 2008 році, стартували у грудні минулого року. Тоді у міськраді пояснили, що планують встановити його у Стрийському парку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.