Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан біля Оперного театру

Понеділок, 2 березня 2020, 14:30

На сухий фонтан біля Оперного додатково виділили майже п'ять мільйонів

фонтан біля Оперного театру

Львівська міськрада замовила за 4,5 млн грн прокладання мереж для сухого фонтану на пр. Свободи, який обіцяв повністю профінансувати благодійний фонд "Сокар-Благо".

Галицька районна адміністрація Львівської міської ради провела тендер у системі ProZorro на проведення електромонтажних робіт зі встановленням приладу обліку електроенергії "сухого" фонтану на проспекті Свободи у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 25 лютого, участь у ньому взяли ТзОВ "Монтажелектросервіс" та ПП "Термобуд-Київ", які запропонували здійснити усі роботи за 3 706 760 грн і 4 170 316,25 грн відповідно. Переможцем обрали ПП "Термобуд-Київ", а очікувана вартість послуг становила 4 508 450 грн.

Як йдеться у закупівлі, переможець тендеру має здійснити монтаж та підключення кабелів або проводів зовнішньої мережі, перенесення існуючих електричних мереж, прокрладання кабелю через каналізацію, тощо.

Кошти на ці роботи планують виділити із бюджету Львова.

За даними порталу YouControl, ПП "Термобуд-Київ" зареєстроване з 2005 року у місті Ірпінь Київської області, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевим власником фірми є Юрій Парфенюк (мешканець міста Ірпінь). Розмір статутного капіталу підприємства становить 100 грн.

 

Ця фірма також облаштовує громадський простір між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року виконком Львівської міськради погодив розробку проектної документації на встановлення сухого фонтану на проспекті Свободи. У міськраді показали візуалізацію проекту, як зміниться площа перед Оперним: на "стометрівці" встановлять лавочки з розетками для зарядки ноутбуків і телефонів, а також тут з'явлиться безкоштовний wi-fi.

Роботи обіцяють виконати до кінця наступного року. Вартість проекту становить 1,5 млн доларів, його фінансує благодійний фонд "Сокар-Благо", який ще у 2016 році запропонував міськраді власним коштом збудувати перед лвівською оперою "сухий" фонтан (без чаші).

Натомість роботи із демонтажу існуючого фонтану, який тут облаштували у 2008 році, стартували у грудні минулого року. У міськраді пояснили, що планують встановити його у Стрийському парку.

Додамо, про те, що на площі перед Оперним театром демонтують існуючий фонтан, а на його місці встановлять новий сухий фонтан, стало відомо у травні 2019 року, опісля львів'яни зареєстрували петицію з вимогою зберегти цей фонтан.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.