Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пікет біля Львівської ОДА

Середа, 11 листопада 2020, 14:11

#Маюправопрацювати: у Львові відбувсь пікет проти впровадження карантину вихідного дня

Пікет біля Львівської ОДА

З каструлями та транспарантами представники торгово-розважальної сфери бізнесу виступили проти впровадження карантину вихідного дня.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Понад 500 представників готельно-ресторанного бізнесу, фітнесклубів та музикантів зі Львова та області зібрались біля Львівської облдержадміністрації з вимогами не впроваджувати карантин вихідного дня.

"У такий спосіб присутні намагаються довести, що закриття їх бізнесів призведе до катастрофи. Потрібно, щоб влада спілкувалась з представниками бізнесу та шукала рішення, завдяки якому ресторани, готелі, інші заклади сфери послуг працювали б. Зрештою, не може бути, щоб коронавірус буяв два дні, а інші п'ять не атакував", – пояснив голова асоціації підприємств Львівщини Ростислав Пшемінський.

Підприємці зазначають, що протягом двох вихідних бізнес заробляє 70 відсотків свого доходу, вважають, що такий підхід знищить їх бізнес остаточно. Щобільше, підприємці не проти запровадження повного локдауну, але для усіх, в тому числі великих магазинів, таких як "Епіцентр".

Понад 2 години присутні запрошували до слова голову Львівської облдержадміністрації Максима Козицького, однак, той не вийшов до присутніх.Через дві години 40 хвилин представників ініціативної групи пустили до кабінету голови Львівської ОДА.

Протестувальники заявляли, що акція є аполітичною. Шквал критики від організаторів акції отримав виступ чинного міського голови Львова Андрія Садового, який висловив на словах свою підтримку пікетувальникам, заявив про свою опозиційність до центральної влади, і сказав, що не впрвадження карантину вихідного дня Львів відстоюватиму окремо.

Негативну реакцію отримав і Ростислав Пшемінський при згадуванні про підтримку іншого кандидата на посаду голови Львівського ОТГ Олега Синютки. Зі словами підтримки звернулись і нардепи від партії "Голос" Галина Васильченко та Роман Лозинський. Один з учасників акції вийшов до мікрофона і сказав, що у випадку передвиборчої агітації учасники протесту розійдуться.

Асоціація підприємців Львівщини написала звернення до Максима Козицького, у яких були опублікованими наступні вимоги: 

  • Мораторій на перевірки та скасування незаконних протоколів;
  • Скасування усіх обмежень на роботу ресторанів, учасники виступають проти введення карантину вихідного дня;
  • Скасування на час дії карантинних обмежень місцевих (єдиний податок, акцизний збір) та державних (ЄСВ та ПДФО ) податків та зборів;
  • Пряма грошова компенсація кожному працівнику, який втратив дохід за час карантину;
  • Пряма грошова компенсація кожному бізнесу, який втратив дохід за час карантину;
  • Скасування неадекватних вимог (рукавички) і приведення до адекватних європейським санітарних норм;
  • Зменшення ставки ПДВ до 7%;
  • Недопущення підвищення тарифів на електроенергію;
  • Доступ до пільгового кредитування малого ресторанного бізнесу;
  • Консультація та узгодження майбутніх обмежень з галузевими об'єднаннями.

Нагадаємо, сьогодні зранку, о 10.00 год під будівлею Львівської ОДА на вул. Винниченка, 18, зібралися львівські підприємці, працівники готельно-ресторанного бізнесу та фітнес-клубів.

Вчора у Львівській облдержадміністрації заявили, що  підтримують ініційований міністром охорони здоров'я Максимом Степановим так званий "карантин вихідного дня", який покликаний знизити показники інфікування в Україні.

Також в Україні планують повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, а магазинам у певні години обслуговувати лише пенсіонерів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.