Садовий вирішив побожно пропіаритись на карантині вихідного дня

Четвер, 12 листопада 2020, 13:30

Львівська міськрада готує позов до суду на рішення Кабміну про "карантин вихідного дня".

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська міськрада підготує позов до суду на рішення Кабінету міністрів про запровадження з 14 листопада в Україні "карантину вихідного дня".

"Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин "вихідного дня". Чекаємо на повний текст постанови уряду, бо його досі немає. Вже казав і ще раз повторю. Локдаун на вихідні – абсурд. Таке враження, що в нас важливі рішення спочатку ухвалюються, а потім чиновники починають аналізувати, що ж вони наробили. Про подальші кроки повідомимо, коли матимемо деталі рішення уряду" – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме з 14 листопада до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони.

Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Натомість забороняється: робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.

Через це вчора зранку преставники готельно-ресторанного бізнесу Львова пікетували Львівську ОДА, протестуючи проти посилення карантину у місті.

Підприємці зазначили, що протягом двох вихідних їхній бізнес заробляє 70% свого доходу, а "карантин вихідного дня" знищить їх остаточно.

Додамо, ще на початку листопада Андрій Садовий доручив виготовити соцролики про небезпеку проведення весіль та ювілеїв та заборонив проводити такі заходи у місті.

Мітки: COVID-19, Андрій Садовий, Кабінет Міністрів України, карантин, карантин у Львові, коронавірус, новини львова, фото