Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Середа, 11 листопада 2020, 15:48

До кінця листопада в Україні запровадили карантин вихідного дня

карантин у Львові

Уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня" та скасував поділ країни на зони.

Сьогодні, 11 листопада, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення про запровадження в Україні так званого "карантину вихідного дня", який покликаний знизити показники інфікування на Covid-19 в Україні.

Такий карантин триватиме з 14 до 30 листопада. Під час цього карантину, у суботу та неділю мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Натомість забороняється: робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.

Як наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, для підтримки бізнесу під час дії "карантину вихідного дня" уряд готовий відновити та розширити такі програми підтримки: 

- компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва;

- програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);

- можливість застосування механізму визнання "карантину вихідного дня" форс-мажорною обставиною, що зараз обговорюється з Торговельно-промисловою палатою;

- продовження реалізації програми доступних кредитів "5-7-9", яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу, йдеться про рефінансування існуючих позик фактично під 0%.

Крім цього, в Україні скасували адаптивний карантин, який передбачав поділ країни на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Ця система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19 запрацювавала з серпня 2020 року.

Натомість вводиться загальний карантин під час якого заборонено:  

- проведення масових заходів, кількістю більше 20 осіб;

- робота кінотеатрів при заповненні зали у понад 50%;

- робота музеїв при кількості відвідучачів більше, ніж одна людина на 1. кв.м;

- регулярні перевезення пасажирів у залізничному чи автомобільному транспорті більше, ніж місць для сидіння;

- робота нічних клубів та закладів громадського харчування, які ораганізовують такі захлди;

- робота закладів громадського харчування після 22:00 год;

- робота закладів із розміщення, за винятком готелів;

- робота спортзалів і фітнес-центрів із кількістю людей більше, ніж одна людина на 20 кв.м.

Нагадаємо, вчора у Львівській облдержадміністрації заявили, що підтримують ініційований міністром охорони здоров'я Максимом Степановим так званий "карантин вихідного дня", а сьогодні зранку преставники готельно-ресторанного бізнесу пікетували Львівську ОДА, протестуючи проти посилення карантину у місті.

Додамо, раніше наголошувалося, що в Україні також планують повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, а магазинам у певні години обслуговувати лише пенсіонерів.

з 9 листопада українські лікарні не проводять планові операції, а перейшли лише на лікування ургентних хворих та пацієнтів з коронавірусом.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 грудня, однак 13 жовтня уряд вніс зміни до індикаторів та критеріїв, якими визначається карантин на території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.