Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Вівторок, 24 листопада 2020, 12:50

Європейська Солідарність нагадала банді Садового, що народовладдя вище приватних істерик

сесія Львівської міськради

У фракції Європейська Солідарність прокоментували рішення щодо проведення першої сесії новообраної Львівської міської ради.

Про це повідомляє "Європейська Солідарність" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фракція "Європейська Солідарність" оприлюднила заяву щодо проведення сьогодні зранку першої сесії новообраної Львівської міської ради 8-го скликання.

"Новобрані депутати виконали рішення Львівської територіальної виборчої комісії, яка, згідно з чинним законодавством, є єдиною уповноваженою скликати перше засідання новообраної ради. Хочемо відповідально заявити, що сьогоднішня сесія Львівської міської ради відбувається виключно в рамках законодавства України. Дії міської ради – це захист результатів волевиявлення львів'ян 25 жовтня 2020 року. Вчора завершились 4 засідання суду щодо спроб "зеленої" влади переглянути результати місцевих виборів" – йдеться у заяві.

Депутати фракції пояснили, що на сьогоднішньому засіданні вони прийняли присягу і обрали президію новообраної ради.

"Після приведення до присяги новообраної міської ради розпочнеться процес легітимації органів влади в усіх населених пунктах, які входять у Львівську ОТГ. Втратять повноваження чинні ради в рамках Львівської ОТГ, а голови будуть тимчасово керувати до обрання виконавчого комітету ради Львівської міської ради" – йдеться у повідомленні.

Також у фракції "Європейська Солідарність" наголосили, що міський голова Львова Андрій Садовий та увесь виконавчий комітет залишаються у всіх своїх повноваженнях.

Нагадаємо, сьогодні фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію. Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні, відтак на сесії були присутні 34 депутати.

Вчора, 23 листопада, Садовий, якого вчетверте обрали міським головою Львова, висловився проти проведення першої сесії до оголошення результатів виборів міського голови, він вважає таке рішення незаконним та здійсненим з метою узурпації влади. А сьогодні він наголосив, що частина депутатів була просто дезорієнтована "юристами К&К", які підготували скандальне нічне рішення ТВК.

Раніше ТВК призначила дату першої сесії на 3 листопада. 

Додамо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.