Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

депутати Львівської міськради

Четвер, 26 листопада 2020, 10:45

Львівські депутати послали геббельсівське біснування ЗМІ Садового до сповіді

депутати Львівської міськради

Новообрані депутати Львіської міськради підписали звернення до ТВК щодо оголошення офіційних результатів виборів голови Львівської ОТГ.

Про це повідомляють партія "Голос" та новообраний депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андріян Гутник на своїй сторінках у Фейсбуці.

Вчора, 25 листопада, депутати новообраної Львівської міської ради та міський голова Львова провели спільне засідання, на якому представники всіх фракцій підписали звернення до голови Львівської міської територіальної виборчої комісії Ігоря Сліпецького з проханням у найкоротший термін оголосити офіційні результати з виборів голови Львівської ОТГ.

"Перший крок до конструктивної співпраці міської ради зроблено. Так щойно відбулась зустріч із депутатами усіх фракцій та міським головою – на якій від "Голосу" були депутати Андрій Дячишин та Віталій Троць. На такій зустрічі команда "Голосу" наполягала, щоб обговорити організаційні питання майбутньої сесії міської ради. Усі представники фракцій підписали звернення до ТВК, щоб вона максимально швидко встановила результати виборів міського голови, а також оприлюднила протокол першого засідання" – йдеться у повідомленні партії "Голос".

Нагадаємо, 24 листопада фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію та склали присягу. Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні, відтак на сесії були присутні 34 депутати.

З цього моменту припинено повноваження попередніх керівників всіх 20 місцевих рад, включених до складу Львівської ОТГ. Згідно з законом, після приведення до присяги новообраного міського голови Львова, відбудеться призначення старост, які мали б перебрати на себе управлінські функції на даних теріторіях.

Перед цим Садовий, якого вчетверте обрали міським головою Львова, висловився проти проведення першої сесії до оголошення результатів виборів міського голови, він вважає таке рішення незаконним та здійсненим з метою узурпації влади.

Раніше ТВК призначила дату першої сесії на 3 листопада. 

Додамо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.