Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

П'ятниця, 4 грудня 2020, 13:52

9 нардепів з Львівщини не підтримали виділення компенсації ФОПам за карантин

нардепи з Львівщини

Верховна Рада схвалила закон щодо виділення підприємцям по вісім тисяч гривень компенсації за карантин.

Сьогодні, 4 грудня, Верховна Рада схвалила законопроект №4429 про одноразову фінансову допомогу для українців, що втратили частину доходів, та бізнесів, які змушені скорочувати видатки на працівників. "За" проголосували 297 народних депутатів.

Згідно з законопроектом, фізичні особи-підприємці в Україні, які можуть втратити частину зарплати або доходу через введення карантину, отримають по 8 тисяч гривень виплат. 

"Передбачена виплата одноразової матеріальної допомоги бізнесу для збереження робочих місць найманих працівників, а також одноразова компенсація витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Тимчасово, протягом терміну дії карантину та протягом шести місяців після його закінчення, суб'єкти малого та середнього підприємництва сфери громадського харчування зможуть отримати державну підтримку" – йдеться у записці до законопроекту.

Також закон скасовує стягнення орендної плати за договорами оренди державного та комунального майна в період дії карантину для бізнесу, діяльність якого була заборонена в цей період.

Натомість виплату у розмірі 8 тисяч гривень не отримають наймані працівники, за яких не нараховано ЄСВ за третій квартал 2020 року, а також ті, які працюють за сумісництвом, або отримують зарплату більше 30 тисяч гривень на місяць.

Для ФОПів, які є застрахованими особами, допомога не надається у випадках, якщо період їх державної реєстрації та сплати ЄСВ становить менше трьох місяців, а також у випадку, якщо на дату набрання чинності цим законом їх діяльність припинено.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Юрчишин (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Орест Саламаха (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Наталія Піпа (Голос).

Нагадаємо, 2 грудня в Україні скасували "карантин вихідного дня", який уряд запровадив 11 листопада. Відтепер по всій території країни діють обмеження помаранчевої зони.

Додамо, МОЗ пропонує запровадити жорсткий карантин на три тижні, починаючи із перших чисел січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.