Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус в Україні

Середа, 2 грудня 2020, 15:29

В Україні скасували карантин вихідного дня

коронавірус в Україні

Замість карантину вихідного дня по всій території Україні діятимуть обмеження помаранчевої зони.

Відповідне рішення прийняли у Кабміні.

Сьогодні, 2 грудня, Кабінет міністрів України скасував карантин вихідного дня, натомість увів обмеження як у помаранчевій зоні на території усієї України.

За словами прем'єр-міністра, посилені заходи карантину на вихідних дещо стабілізувати ситуацію і в лікарнях спостерігається "вирівнювання" щодо зайнятості ліжок.

"У вихідні та в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни", – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на карантинні зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами та кормами.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що карантин вихідного дня не досяг очікуваного ефекту, тому МОЗ не рекомендуватиме продовжувати його.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 грудня, однак 13 жовтня уряд вніс зміни до індикаторів та критеріїв, якими визначається карантин на території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.