Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коронавірус

П'ятниця, 6 листопада 2020, 13:54

Чотири райони Львівщини потрапили до червоної карантинної зони

коронавірус

Львівська область потрапила до червоної та помаранчевої карантинних зон, зміни запрацюють з 9 листопада.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Сьогодні, 6 листопада, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запровадила нове епідемічне зонування, яке вступить у дію з 9 листопада. 

Згідно із змінами, Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області потрапили до червоної карантинної зони. Посилення карантину в червоних зонах визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС. Однак, раніше тут була зупинена робота громадського транспорту, закривалися школи та дитсадки, дозволялася висадка пасажирів з транзитного та міжобласного транспорту. Також діяли всі обмеження менш суворих зон.

Міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський,  Радехівський, Самбірський, Сколівський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони Львівської області віднесли до помаранчевої карантинної зони. У цій зоні мають припинити діяльність закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб. 

У жовтій та зеленій карантинних зонах не опинилися жодне із міст і районів області. Зазначимо, тут забороняється відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, окрім тих, які надають "кризові" послуги.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів. 

Нагадаємо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Також з 2 листопада за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС Пустомитівський та Сокальський райони потрапили до червоної зони.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 грудня, однак 13 жовтня уряд вніс зміни до індикаторів та критеріїв, якими визначається карантин на території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.