Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

П'ятниця, 11 грудня 2020, 17:30

Телеканал Козака отримав попередженення від Нацради через порушення постанови ВРУ

Тарас Козак

Нацрада голосила попередження телеканалу Zik через за порушення постанов Верховної Ради.

Про це повідомила прес-служба Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Вчора, 10 грудня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу Zik за порушення постанов Верховної Ради. 

Зокрема, телеканал Zik не розмістив інформацію про день пам’яті примусового виселення українців у 1944-1951 роках, що зазначено постановою Верховної Ради.

"У цей день в ефірі телеканалу у проміжку часу з 00.00 до 09.48 не було розміщено інформації про день пам’яті. Це є ознакою порушення вимог пункту 4 Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, а також пунктів а), б) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" – йдеться у повідомленні Нацради.

Відповідно до цього, Нацрада визнала порушення мовником зазначених нормативних вимог та оголосила попередження, вказавши на неприпустимість порушень чинного законодавства.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року народний депутат з Львівщини Тарас Козак придбав телеканал Zik. У січні цього року Нацрада з телерадіомовлення повідомила, що перевірить Zik і "112. Україна" через трансляцію заборонених висловлювань деяких політиків, а у березні призначила позапланову перевірку телеканалу Zik через програму "Тхне Соросом".

Додамо, що нардеп Тарас Козак придбав у 2018 році телеканал 112 Україна за 73 мільйони гривень. Того ж року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав Козаку й телеканал NewsOne.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.