Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєсортувальна лінія

П'ятниця, 18 грудня 2020, 12:51

Будівництво сміттєсортувальної лінії у Дрогобичі визнали пріоритетним інвестпроектом

сміттєсортувальна лінія

Кабмін затвердив нові пріоритетні інвестиційні проекти до 2023 року, шість з них реалізовуватимуть на території Львівщини.

У середу, 16 грудня, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив новий перелік із понад 100 пріоритетних для держави інвестиційних проектів до 2023 року.

Зазначимо, у листопаді уряд вже затверджував список інвестиційних проектів, але його на засіданні скасували, а до нового внесли зміни.

Загалом до переліку увійшло близько 100 проектів, зокрема у сферах охорони здоров’я, енергетики, транспорту, культурної та туристичної інфраструктури, спортивної інфраструктури, наукової та освітньої інфраструктури, переробної промисловості, поводження з відходами, природоохоронної сфери, надання послуг поштового зв’язку.

До переліку пріоритетних інвестпроектів, які реалізовуватимуть на території Львівської області, увійшли:

- будівництво сучасної лікарні загального профілю (на базі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у м. Львові, вул. Івана Миколайчука, 9) – джерелом фінансування є кошти інвестора чи міжнародної технічної допомоги;

- будівництво сміттєсортувальної лінії та допоміжних споруд на вул. Гайдамацькій в м. Дрогобич Львівської області за кошти державного і місцевого бюджетів;

- покращення стану (ремонт) та заходи з підвищення безпеки дорожнього руху автодороги Н-10 Стрий – Чернівці (кошти інвестора);

- розширення, покращення стану (ремонт) та заходи з підвищення безпеки дорожнього руху автодороги М-06 Рівне – Броди (кошти інвестора);

- будівництво колії 1435 мм за напрямком Мостиська – Скнилів (кошти державного та місцевого бюджетів, інвестора, міжнародної технічної допомоги);

- будівництво логістичної мережі та проект із розвитку мережі сільських відділень "Укрпошти" (кредитні кошти і власні кошти "Укрпошти").

Нагадаємо, минулоріч Дрогобицька міськрада замовила за 30 млн грн будівництво сміттєсортувальної лінії у місті. Переможцем тендеру обрали ПП "ІБК "Дедал". 

Додамо, у 2018 році Дрогобич продовжував потопати у смітті, зокрема, на вулицях міста офіційно знаходилося більше 2000 тонн невивезеного сміття. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.