Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ензим

google.com.ua

Середа, 23 грудня 2020, 15:14

Ензим отримав кредит від ЄБРР для розширення виробництва

Ензим

Компанія інвестує близько 26 мільйонів євро у виробництво із виготовлення дріжджових екстрактів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Європейський банк реконструкції та розвитку погодив кредит у 10 мільйонів євро для львівської "Компанії Ензим" для розширення виробництва із виготовлення дріжджових екстрактів.

З цих коштів 3 мільйони євро підприємство отримає у межах співфінансування від Міжнародного фонду співпраці та розвитку Тайваню.

За словами генерального директора компанії Андрія Цегелика, загальна сума інвестицій у цей проєкт – близько 26 мільйонів євро, а будівництво нових заводських потужностей вже триває з початку 2020 року на сусідній з "Ензимом" ділянці. 

Нве виробництво планують запустити не пізніше першого кварталу 2022 року.

Нагадаємо, у березні 2019 року Львівська міськрада дозволила "Компанії Ензим" звести на вул. Личаківській, 232 виробничий корпус для виробництва дріжджового концентрату, у квітні минулого року – комплекс очисних споруд, а у серпні 2019 року – склад.

ПрАТ "Компанія Ензим" – найбільший виробник дріжджів в Україні. Компанія не лише контролює більшу частину українського ринку дріжджів, а й постачає цей продукт за кордон, де має так само відчутну частку на ринку хлібопекарської продукції у Європі, передусім у Болгарії, Чехії, а також більш ніж у 10 інших країн Європи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.