Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

П'ятниця, 22 січня 2021, 15:30

Прогульники Дубневич, Кіт та Козак не отримають копійки за грудень

Ярослав Дубневич

У грудні трьох нардепів з Львівщини прозбавили відшкодування витрат на здійснення депутатських повноважень через прогули.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Народні депутати з Львівщини Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя) та Андрій Кіт (Довіра) не отримають відшкодування витрат на здійснення депутатських повноважень за грудень 2020 року через те, що вони того місяця без поважних причин пропустили понад 30% голосувань у Верховній Раді або більше половини засідань комітетів.

Загалом без фінансування витрат на здійснення депутатських повноважень у грудні минулого року залишилися 79 нардепів, а загальна сума коштів, які не виплатять нардепам складає 3,3 мільйона гривень.

Зазначимо, у 2019 році Верховна Рада позбавила народних депутатів щомісячних виплат за постійні прогули. Зокрема, за пропуски засідань Верховної Ради без поважної причини депутатів позбавляють коштів на здійснення депутатських повноважень, натомість заробітну плату залишили. 

Додамо, Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах, які відбулися 21 липня 2019 року, у 120 виборчому окрузі Львова. 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. 

Андрій Кіт переміг у 126 виборчому окрузі, що охоплює Моршин, Стрий, Жидачівський та Стрийський райони. У грудні 2019 року у Верховній Раді створили депутатську групу Довіра, до складу якої увійшов й Андрій Кіт.

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.