Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

громадський простір у Львові

П'ятниця, 5 лютого 2021, 16:05

У Львові підтримали петицію щодо облаштування парку на вулиці Панаса Мирного

громадський простір у Львові

Львівські депутати підтримали електронну петицію про організацію скверу на вул. Панаса Мирного.

Вчора, 4 лютого, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію "Організація скверу по вул. Панаса Мирного". "За" проголосував 45 депутатів.

Зокрема, ще 18 вересня, на порталі е-петицій Роксалана Фурдас-Шараєва зареєструвала електронну петицію з вимогою організувати сквер на вулиці Панаса Мирного, яка станом на 11 листопада 2020 року, набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

За словами авторки петиції, метою петиції є облагородження зеленої зони вздовж вулиці Панаса Мирного, площею 2 га, збереження місцевої флори і фауни, створення інноваційного громадського простору з освітленням, пішохідними алеями та лавками.

"Також вимагаємо не допустити забудову території підприємствами, установами, організаціями, ФОП з комерційною метою, об’єктами з торгово-офісними приміщеннями, магазинами, закладами харчування тощо. Дана ділянка повинна задовольняти потреби на культурне дозвілля та відпочинок громади, а не працювати на комерційний інтерес конкретного суб’єкта підприємницької діяльності" – йдеться у тексті петиції.

Депутати дали доручення департаменту містобудування міськради у 30-денний термін розробити дорожню карту реалізації електронної петиції та скерувати її на розгляд та затвердження постійній комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарств та постійну комісію екології, природокористування та енергозбереження.

Нагадаємо, у листопаді 20120 року виконком прийняв рішення про оголошення та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію громадського простору на вул. Панаса Мирного у Львові.

Як тоді заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, йде мова про облаштування цієї території у вигляді парку, створення площі для мешканців, до будинків яких немає пішохідних підходів, а також організація простору для реакреації цілого району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.