Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

безпритульні тварини

П'ятниця, 5 лютого 2021, 12:53

У Львові підтримали петицію про зведення притулку для безпритульних тварин до кінця 2021 року

безпритульні тварини

Львівські депутати підтримали електронну петицію про будівництво притулку для безпритульних тварин до кінця цього року.

Сьогодні, 4 лютого, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію "Негайно розпочати будівництво у м. Львові муніципального притулку для безпритульних тварин з терміном реалізації проекту до кінця 2021року". "За" проголосували 43 депутати.

Зокрема, ще  18 серпня 2020 року, на порталі е-петицій Андріана Байло зареєструвала цю електронну петицію, яка станом на 9 вересня 2020 року, набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

За словами авторки петиції, у Львові немає жодного муніципального притулку для тварин, не зважаючи на те, що у 2012 році земля під будівництво притулку була виділена – на вул. Т. Шевченка, 366-а, площею 4 га. Того ж року було виділено 700 тис грн з бюджету міста на розробку проектно-кошториcної документації для будівництва цього притулку.

"Право на створення притулків органами місцевого самоврядування прямо закріплено в статті 15 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження". Існуючий у місті центр стерилізації не заміняє собою притулок і не займається утриманням собак та котів на постійній основі, навіть тих тварин, які не можуть вижити на вулиці (з інвалідністю, хронічних хворих, цуценят, кошенят тощо). До сьогодні притулок для тварин у м. Львові не збудовано і вимоги законодавства України не реалізовано" – йдеться у тексті петиції. 

Депутати погодили це рішення й доручили у 30-ти денний термін розробити дорожню карту реалізації електронної петиції за участю автора та скерувати її на розгляд та затвердження постійній комісії екології, природокористування та енергозбереження.

Натомість, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець наголосив, що збудувати притулок до кінця цього року неможливо, бо вартість будівництва по проекту, який розробили ще у 2014 році, складає 130 млн грн.

Зазначимо, з липня 2020 року у Львові відтермінували будівництво притулку для тварин, аби відкоригувати проектну документацію. Згідно зі змінами, які планують внести в проект, першочергово у місті мають збудувати: центр кремації тварин, сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин, тренувально-вигульний майданчик для собак із виставковим полем, центр адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин з ЛКП "Лев".

Через це у вересні минулого року у місті створили робочу групу для корегування проекту будівництва притулку для безпритульних тварин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.