Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 16 лютого 2021, 11:35

На Львівщині герби розформованих громад передадуть музеям

Львівщина

Комісія культурної спадщини та туризму пропонує зберегти  передати атрибутику ОТГ та передати її місцевим музеям.

Про це повідомляє Комісія культурної спадщини та туризму на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Псля адміністративної реформи багато громад змінили свою геральдику, багато колишніх адміністративних одиниць просто перестали існувати. Але це не означає, що про герби і прапори варто просто забути. Прапори, герби, печатки і багато іншої атрибутики, яка була "обличчям" міст і сіл протягом цілих десятиліть або й століть, має свою історичну і мистецьку цінність. Цього не можна ігнорувати" – йдеться у повідомленні.

Тому Комісія культурної спадщини та туризму наполягає, аби всі геральдичні знаки переформатованих тереторіальних одиниць були збережені, передані місцевим музеям чи іншим установам.

"Багато атрибутики закодувало в собі сакральне значення, багато гербів і прапорів відображаються згадки про найзнаковіші події, які відбувалися на територіях громад протягом століть. Це все не можна просто залишити, ніби тих гербів і не існувало. Символіка завжди є об’єктом гордості та ознакою приналежності до спільноти і народу, тому все це має бути збережено і пошановано", – пояснив голова комісії Іван Щурко.

Нагадаємо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади разом із Львівською ОТГ і уряд затвердив план утворення нових районів на Львівщині. Це Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький,  Золочівський та Яворівський.

Також ще 10 червня 2020 року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який  як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.