Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад на Львівщині

Вівторок, 23 лютого 2021, 12:29

Облрада спрямує 500 мільйонів гривень на медичну галузь Львівщини

медичний заклад на Львівщині

Львівські депутати затвердили програму підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021-2025 роки.

Сьогодні, 23 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили комплексну програму підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021-2025 роки. "За" проголосували 67 депутатів.

Як йдеться у документі, цього року з обласного бюджету на реалізацію програми виділять 557,169 млн грн, а фінансування заходів програми здійснюватимуть за рахунок коштів державного, обласного і співфінансування з місцевих бюджетів.

Із цих коштів понад 400 млн грн витратять на підтримку закладів охорони здоров’я, решта будуть розподілені на надання медичної допомоги населенню, на лікування рідкісних захворювань, забезпечення дітей-інвалідів і дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами, виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією, покращення медичної допомоги хворим з онкологічними захворюваннями.

У рамках цієї програми в області за 2021-2025 роки планують здійснити:

- моніторинг захворюваності та ведення реєстру хворих у Львівській області;

- здійснення закупівлі необхідної кількості лікарських засобів, витратних матеріалів, виробів медичного призначення та високовартісного медичного й іншого обладнання;

- забезпечення специфічним лікуванням важкохворих згідно із реєстром;

- забезпечення надійності й безпечної експлуатації ліфтів шляхом їх ремонту, модернізації чи повної заміни;

- ремонт, модернізацію чи придбання зі встановленням пожежної сигналізації та подальшим підключенням до централізованої пожежної охорони;

- охорона території, будівель, споруд та приміщень медичних закладів;

- обробка дерев’яних конструкцій горищних приміщень закладів охорони здоров’я вогнетривкими негорючими сумішами;

- застосування в закладах охорони здоров'я технологій е-урядування з придбанням для цих цілей програмного забезпечення, комп’ютерної техніки та іншого обладнання;

- запровадження в галузі охорони здоров'я області програми менеджменту управління комунальними некомерційними підприємствами, комунальними закладами охорони здоров'я.

Зазначимо, станом на грудень минулого року у області склалася критична ситуація із забезпечення лікарень "швидкими".

Того ж місяця уряд затвердив нові критерії для "швидкої допомоги". Виклики будуть класифікуватися на кілька видів, залежно від стану пацієнта. Їх є чотири: критичні; екстрені; неекстрені; непрофільні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.